Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στυλ νυφικού φορέματος


Τα νυφικά φορέματα μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με το κόψιμό τους, στις παρακάτω βασικές κατηγορίες:



1. Φόρεμα σε γραμμή Α: θυμίζει το γράμμα "Α". Έχει λεπτό τοπ, κλίση στη μέση και φούστα που ανοίγει προς τα κάτω. Είναι, κατά τη γνώμη μου, η τοπ επιλογή και κολακεύει πολύ όλα τα σώματα. Ιδιαίτερα κολακεύει τις νύφες που είναι πιο γεμάτες στους γοφούς και στην περιφέρεια.
πηγή
     Το χαρακτηριστικό του φορέματος είναι το εφαρμοστό πάνω τμήμα του, χωρίς στένωμα στη μέση, που ανοίγει απαλά στο σημείο (ή κοντά στην περιοχή) της φυσικής γραμμής της μέσης σας. Καθώς δεν έχει καθορισμένο στένωμα στη μέση, έχει κάθετες μπανέλες από μέσα, για να συγκρατούν γερά το νυφικό στη θέση του. 


     Είναι απλή και κλασική επιλογή. Το μήκος του μπορεί να ποικίλει, το ίδιο και το ύφασμα. Η "πριγκιπική" εκδοχή του φορέματος είναι πιο θεατρική και δίνει έμφαση στις καθαρές γραμμές του φορέματος, χρησιμοποιώντας βολάν, που διατρέχουν όλο του το μήκος. 

     Κολακεύει όλους τους σωματότυπους, καθώς καλύπτει τις περιττές καμπύλες, όταν υπάρχουν, ενώ δημιουργεί την ψευδαίσθηση των καμπύλων, όταν δεν υπάρχουν. Επίσης, μας δείχνει πιο ψηλόλιγνες, γιατί το μάτι εστιάζει στο μήκος του φορέματος και στις μακριές γραμμές του.

Νυφικό σε Α-γραμμή με δαντέλα και ζώνη
Maggie Sottero, Nadia


Κομψό νυφικό σε γραμμή Α με δαντέλα κεντημένη Essense of Australia.
Πανέμορφο νυφικό σε γραμμή Α, με ροζ πινελιές και εντυπωσιακή δαντέλα.
Essence of Australia
(συνεργαζόμενα καταστήματα)


Δείτε περισσότερα προτεινόμενα νυφικά συλλογών του 2015 και 2014 
σε Α-γραμμή 
και πού θα τα βρείτε.





2. Γοργονέ φόρεμα: μιμούνται το σχήμα του σώματος της γοργόνας. Είναι συνήθως πολύ εφαρμοστά στο μπούστο και φαρδαίνουν στο ύψος των γονάτων και συνήθως εκτείνονται πίσω σε ουρά.
     Ταιριάζει σε νύφες με μικρότερο στήθος και στενή μέση. Επίσης, κολακεύουν τις μικροκαμωμένες νύφες, δείχνοντάς τες πιο ψηλές, καθώς το μάτι εστιάζει στην όλη γραμμή του φορέματος. Είναι ένα σέξυ λουκ, αναδεικνύει τις ωραίες γυναικείες καμπύλες, προσδίδει χάρη και κομψότητα, καθώς εφαρμόζει στη μέση και στους γοφούς και ανοίγει απαλά στα γόνατα. Ενδείκνυνται για γυναίκες που έχουν μια σιλουέτα που θέλουν να τη φιγουράρουν και για γυναίκες που λατρεύουν τις καμπύλες τους. 
πηγή
     
Ένα εντυπωσιακό σχέδιο γοργονέ νυφικού είναι το "φλαμένκο", σε σπανιόλικο στυλ.

Γοργονέ νυφικό Maggie Sottero
Νυφικό σε στυλ "γοργόνα", με δαντέλα και ζώνη με φιόγκο.
 Judith, Maggie Sottero


Inspired by the world’s hottest red carpet trends, this sleek Stella York modified A-Line bridal gown was imagined and handcrafted to provide an exceptional fit.
Υπέροχο γοργονέ νυφικό με δαντέλα και V-πλάτη
OPTASSIA 2015


Αχ... ονειρεμένο εφαρμοστό νυφικό με εκπληκτική δαντέλα, με διαφάνεια στο μπούστο και κεντημένες λαμπερές λεπτομέρειες στη λαιμόκοψη.
Mori Lee 2015


Δείτε περισσότερα προτεινόμενα γοργονέ νυφικά του 2014 και 2015
και πού θα τα βρείτε.





3. Νυφικό σε ίσια γραμμή (sheath): To sheath νυφικό είναι στενό και ακολουθεί τη γραμμή του σώματος (είναι φορέματα-σωλήνες), αναδεικνύοντας τις καμπύλες της νύφης, αγκαλιάζοντας αέρινα το σώμα και συνδυάζοντας αρμονικά την απλότητα και τη θηλυκότητα. 
Σημαντική είναι εδώ η επιλογή του υφάσματος. Αλλάζοντας το ύφασμα ενός ίσιου νυφικού, αλλάζει εντελώς η νυφική σας εμφάνιση, δίνοντας άλλοτε ένα αέρινο (θα μπορούσε να είναι και νησιώτικο) στυλ και άλλοτε μια αριστοκρατική, πιο αυστηρή εικόνα. 

Και μια συμβουλή: το ίσιο νυφικό ταιριάζει κυρίως σε αδύνατες σιλουέτες, ανεξαρτήτου ύψους. Για τις πιο μικροκαμωμένες νύφες, ένα μακρύ μήκος νυφικού βοηθά να φαίνονται ψηλότερες, ενώ τονίζει τη θηλυκότητα των ψηλών κοριτσιών.

Δεν το συνιστώ για νύφες που θέλουν να καλύψουν "προβληματικές περιοχές" (π.χ. περιφέρεια ή γλουτούς), γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τις καλύψουν. Επίσης, προσοχή σε ορισμένα τέτοια πολύ εφαρμοστά τέτοια νυφικά, που μπορεί να περιορίζουν υπερβολικά τις κινήσεις σας, ακόμα και το ανέβασμα της σκάλας!

Νυφικό σε ίσια, ελεύθερη γραμμή, με πτυχώσεις στη φούστα.


     Ίσιο νυφικό
                    Maggie Sottero, Bryce                           Alice



νυφικο σε ίσια γραμμή
Ντραπέ νυφικό σε ίσια γραμμή με ουρά και τιράντες.



4. Αμπίρ νυφικό: "σφίγγει" τη μέση ψηλά, κάτω από το μπούστο. Το υπόλοιπο φόρεμα πέφτει ίσιο. Συνήθως, κατασκευάζονται από ελαφριά υφάσματα, ώστε να δίνουν μια πιο ρομαντική και αέρινη αίσθηση. 
     Κατά τη γνώμη μου, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές γιατί κολακεύει πολύ το σώμα και το κάνει πιο ψηλόλιγνο και αναδεικνύει όμορφα το στήθος.

     Ενδείκνυται κυρίως για τις νύφες με μικρότερο μπούστο, γιατί το αναδεικνύει, του δίνει έναν μεγαλύτερο όγκο. Η διαχωριστική γραμμή στο ύφασμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου στήθους. Επίσης, κολακεύει τις νύφες με όχι και τόσο τέλειους γοφούς (σωματότυπο "αχλάδι"): η ίσια του γραμμή τις κάνει να δείχνουν πιο αδύνατες και, έτσι όπως πέφτει από ψηλά η φούστα, αφήνει χώρο για να κρυφτούν τα "περιττά". Είναι, επίσης, ιδανικό για τις εγκυμονούσες, καθώς αφήνει ελεύθερη την κοιλιά και σφίγγει ακριβώς πάνω από αυτήν.



    
                      Constantino, Adelia                          Maggie Sottero, Toni







5. Νυφικό με φουρό και φουσκωτή φούστα (Ball gown)

Αυτό το κλασικό και κομψό στυλ αποτελείται από έναν εφαρμοστό κορμό και μια φουσκωτή φούστα.
Μοιάζει να είναι βγαλμένο μέσα από παραμύθι. Μπορεί να είναι ενιαίο ή να αποτελείται από δυο κομμάτια (κορσέ και φούστα). Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ζευγάρι γάντια και μεγάλη ουρά, για να δείξει ακόμα πιο "wow".

Πολλές νύφες δείχνουν όμορφες μέσα σε ένα τέτοιο νυφικό, ωστόσο είναι ιδανικό για αδύνατες νύφες ή νύφες με σωματότυπο "αχλάδι", καθώς η φουσκωτή του φούστα τονίζει τη μέση και κρύβει το κάτω μέρος του σώματος. Αν είστε μικροκαμωμένη, μια τέτοια φούστα πιθανότατα δεν θα κολακεύει τη σιλουέτα σας.

                
                Bristol, Maggie Sottero          Isadora Marie, by Maggie Sottero



Πριγκιπικό νυφικό με εφαρμοστό μπούστο με διαφάνεια και φουσκωτή φούστα.
Sposa Moda 2014


Νυφικό σε πριγκιπική γραμμή, με βολάν στη φούστα.
FARA SPOSA 2015






6. Ανεπίσημα ένδυμα (π.χ. ταγιέρ):


Μια καλή ιδέα για πολιτικό γάμο ή, απλώς, για να αποφύγετε το κλασικό νυφικό. 


Νυφικό για πολιτικό γάμο παντελόνα 2015 Pronovias
Νυφικό - παντελόνα - Pronovias 2015



7. Αρχαιοελληνικό νυφικό


8. Νυφικό μπαλαρίνα


Αρχαιοελληνικό νυφικό Maggie Sottero
Maddie


Παραμυθένιο νυφικό με δαντέλα στο μπούστο και άνοιγμα V στην πλάτη
FARA SPOSA 2015
(συνεργαζόμενα καταστήματα)



9. Νυφικό εγκυμοσύνης

Εκτός από τα απλά αμπίρ νυφικά, που είναι ταμάμ για εγκυμοσύνη, υπάρχουν και νυφικά σχεδιασμένα ειδικά για εγκύους.
DONNA VICTORIA
(550 ευρώ)

Η DONNA VICTORIA έχει κι άλλα νυφικά σχεδιασμένα ειδικά για εγκύους. Θα τα βρείτε εδώ.

Νυφικό εγκυμοσύνης   Νυφικό για εγκύους κοντό   Νυφικό για εγκύους μακρύ   Νυφικό εγκυμοσύνης κοντό
Νυφικό εγκυμοσύνης   Νυφικό εγκυμοσύνης   Μεταξωτό νυφικό εγκυμοσύνης   Νυφικό εγκυμοσύνης με δαντέλα
Maternity Wedding Gown (Ivory)
Όλα από το TIFFANY ROSE
(σε πολύ χαμηλές τιμές)


Ρίξτε μια ματιά κι εδώ για περισσότερα.



10. Κοντό νυφικό



Πολύ εντυπωσιακό κοντό νυφικό σε γραμμή Α, με έξω την πλάτη, 
όπως επιτάσσει η μόδα του 2015 στα νυφικά.
Inbal Dror 2015
Νυφικά από την κολεξιόν Modern Bride 2015 - Pronovias
Κοντό νυφικό με φούστα από τούλι. Γλυκύτατο!
Pronovias 2015





11. Tea-length νυφικό: Για τον πιο ιδιαίτερο συνδυασμό μοντέρνου και vintage, προτιμήστε ένα τέτοιο νυφικό. Αυτό το μοναδικό και παιχνιδιάρικο στυλ δεν προορίζεται μόνο για νύφες που θέλουν να νιώθουν πιο άνετα την ημέρα του γάμου τους ή να φορέσουν κάτι που μοιάζει παλιομοδίτικο, αλλά και για μοντέρνες νύφες, που θέλουν ένα κοριτσίστικο, γλυκό λουκ. Το σχέδιο tea-length θεωρείται αντισυμβατικό, νεανικό και, με έναν κινηματογραφικό τρόπο, καλλιτεχνικό. 
Tea Length vintage νυφικό
από Hi Bridal

Φανταστικό νυφικό (το είχα ξεχωρίσει από τότε που έψαχνα για το δικό μου!) από My Bridal Dress, και πάρα πολύ οικονομικό, απ' ό,τι βλέπω.


     Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα και αξιολάτρευτα σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και ονειρεύεστε. Γενικά, αυτά τα νυφικά θεωρείται ότι προσδίδουν μια πιο χαρούμενη νότα σε μια νύφη που θέλει να υιοθετήσει ένα πιο χιουμοριστικό στυλ γάμου, πιο funky και κεφάτο γλέντι μετά.


       Αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε αυτό το στυλ, σας συμβουλεύω να ρίξετε μια ματιά στα νυφικά της σειράς Justin Alexander, όπου θα βρείτε υπέροχα νυφικά tea length και, το κυριότερο (!), σε πολύ λογικές τιμές.




Σύντομα, θα επανέλθω με περισσότερα προτεινόμενα νυφικά.




Αφιερωμένο σε όλες τις νυφούλες,

Κλάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: