Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Βήμα 2ο:   Αποφασίστε τι είδους γάμο θέλετε




Θέλετε κλειστό γάμο; Μόνο γονείς, κουμπάροι και αδέρφια;
Θα επεκταθείτε ίσως και σε κάποιους κοντινούς συγγενείς και στενούς φίλους;
Ή έχετε την πολυτέλεια για έναν ανοιχτό γάμο με πολλά άτομα;

Αυτό πρέπει να αποφασιστεί πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, γιατί θα καθορίσει όλες τις επιλογές σας: τη χωρητικότητα που πρέπει να έχει η εκκλησία και ο χώρος της δεξίωσης (ή του τραπεζώματος) που θα αναζητήσετε. Έτσι, θα ξέρετε τι σας κάνει και τι όχι.

Ανοίξτε ένα φύλλο excell (ή ένα φύλλο χαρτί, αν δεν τα πάτε καλά με την τεχνολογία, όπου θα φτιάξετε έναν πρόχειρο πίνακα, με 3 στήλες), το ίδιο πρέπει να κάνει από τη μεριά του και ο/η σύντροφός σας. Στη μια στήλη γράψτε όλες τις οικογένειες (ή τα ζευγάρια ή τα ανεξάρτητα άτομα) που επιθυμείτε να προσκαλέσετε, ο καθένας στο δικό του πίνακα. Στη διπλανή στήλη γράψτε πόσα άτομα συμπεριλαμβάνονται στην κάθε οικογένεια (ή κατηγορία) και στην τρίτη στήλη πόσα περίπου άτομα αναμένετε να έρθουν τελικά, από κάθε οικογένεια, και προσθέστε τα. Από το σύνολο των "αναμενόμενων" ατόμων, αφαιρέστε -σε πρώτη φάση- το 10% και βγάλτε το τελικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, ο πίνακας της νύφης μπορεί να είναι ο παρακάτω:

Οικογένειες / ζευγάρια
Άτομα ανά οικογένεια
Αναμενόμενα άτομα από κάθε οικογένεια

Νύφη
1
1
Οικογένεια Παπαντωνάκη (νύφης)
3
3
Γιαγιά (νύφης)
1
1
Οικογένεια Βαντά
4
2
Οικογένεια Ζαχαρόπουλου
3
2
Αντώνης – Χρύσα (ζευγάρι φίλων)
2
                 0
Οικογένεια Μαρκάκη
5
3
(φίλη) Ιουλία (+ 1 συνοδός)
2
1
Οικογένεια Φατούρη
5
3
Οικογένεια Καραδήμου
3
3

Σύνολο αναμενόμενων ατόμων:
19
-10% = 17 άτομα

Αντίστοιχο πίνακα πρέπει να ετοιμάσει και ο γαμπρός. Όταν ετοιμαστούν οι 2 πίνακες (για μια πρόχειρη εκτίμηση των ατόμων), προσθέτουμε τα αναμενόμενα άτομα της νύφης και του γαμπρού και ... έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για το συνολικό αριθμό των αναμενόμενων ατόμων!

Προφανώς, οι πίνακες αυτοί δεν ετοιμάζονται μόνο από τη νύφη και το γαμπρό, γιατί δεν έχουν μόνο αυτοί τους καλεσμένους τους! Μην ξεχνάτε ότι στο προσκλητήριο μπαίνουν και τα ονόματα των γονιών του ζεύγους.... ;-)
Αυτό σημαίνει ότι ο πίνακας της νύφης πρέπει να γίνει με τη βοήθεια της οικογένειάς της, το ίδιο και ο πίνακας του γαμπρού. Συγκαλέστε, λοιπόν, οικογενειακό συμβούλιο και ... ελπίζω να συννενοηθείτε! :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: