Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΒΗΜΑ 8ο
Αναζητήστε ανθοπωλείο για τον ανθοστολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσής σας.




     Για την επιλογή του "κατάλληλου" ανθοπωλείου δεν έχω να σας πω και πολλά γιατί εμείς πήγαμε συστημένοι. Ένα συγγενικό μας ζευγάρι μάς πρότεινε πολύ θερμά την κοπέλα που ανέλαβε το στολισμό του γάμου τους, τόσο που την εμπιστευτήκαμε με κλειστά τα μάτια. Και, ευτυχώς, μας δικαίωσε.

     Το σημαντικό είναι, ο επαγγελματίας που θα αναλάβει τον ανθοστολισμό σας, να είναι οργανωμένος, γρήγορος και αποτελεσματικός. Να μεταφέρει γρήγορα το στολισμό από την εκκλησία στη δεξίωση, πριν φτάσουν οι καλεσμένοι, να έχει γούστο και ωραίες προτάσεις, να είναι γνώστης της δουλειάς (αυτό φαίνεται στο πρώτο ραντεβού μαζί τους) και να είναι συνεργάσιμος!

     Ένας καλός επαγγελματίας ανθοστολισμού θα ακούσει τις ιδέες σας, θα εμπνευστεί και θα σας προτείνει τρόπους να τις υλοποιήσετε. Θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μαζί τα καταλληλότερα λουλούδια, που θα συμπληρώνουν το στυλ σας και θα ταιριάζουν στο budget σας!

     Αρχικά, κλείστε τους την ημερομηνία και, έπειτα, σκεφτείτε πώς επιθυμείτε να είναι ο στολισμός σας.

     
     Έχετε να σκεφτείτε τα εξής:

- στολισμός στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας (σκαλιά, προαύλιο, κλπ)

- στολισμός μέσα στον ιερό ναό (λαμπάδες, στασίδια κλπ)
- νυφική ανθοδέσμη (ή δυο ανθοδέσμες, αν πρόκειται να πετάξετε τη μια)
- στολισμός χώρου δεξίωσης
- στολισμός τραπεζιού ευχών
- στολισμός σπιτιού νύφης
- στολισμός νυφικού αυτοκινήτου
- άνθη στα μαλλιά της νύφης + στεφανάκια για τα παρανυφάκια (ή βραχιόλια με ανθάκια) 
- στολισμός του δίσκου με τα στέφανα (+ καράφας + ποτηριού)

Και προσέξτε, όλα αυτά να ταιριάζουν μεταξύ τους, να έχουν μια "κοινή γραμμή". Και βέβαια, να έχετε μια ιδέα για το στυλ του γάμου και του νυφικού (π.χ. κλασσικό, ρετρό, μοντέρνο, φθινοπωρινό κλπ). Ο επαγγελματίας του ανθοστολισμού θα σας βοηθήσει στο να δέσετε όλα αυτά μεταξύ τους.

Στο πρώτο (ή στο δεύτερο) ραντεβού με το ανθοπωλείο καλό θα είναι:



1. να έχετε μια φωτογραφία του ιερού ναού που θα πρέπει να στολίσει (αν παντρεύεστε σε κάποια "γνωστή" εκκλησία, λογικά θα την ξέρει ο ανθοπώλης, εδώ θα φανεί και πόσο έμπειρος είναι ;-) )

2. να έχετε κάποιες φωτογραφίες (κομμένες από περιοδικά γάμου ή σε στικάκι, από το ίντερνετ), για να καταλάβει περίπου ο επαγγελματίας πώς θέλετε να είναι η νυφική ανθοδέσμη, ο στολισμός της εκκλησίας, των τραπεζιών κλπ.



Παρακάτω, σας προτείνω ιδέες, σύμφωνα με τα δικά μου γούστα και τα γούστα των κοντινών μου προσώπων, που συμβουλεύτηκα (και τους ευχαριστώ!). Αν κάποια ιδέα σας αρέσει, εσείς δεν έχετε παρά να την αποθηκεύσετε σε ένα στικάκι και να την πάτε κατευθείαν στον ανθοπώλη σας. Εκείνος ξέρει πώς θα σας τη φτιάξει!


Α)  Νυφική ανθοδέσμη (είδη):


1. Ανθοδέσμη "μπουκετάκι": στρογγυλή και μικρή, μπορεί εύκολα να κρατηθεί με το ένα χέρι. Υπάρχουν 2 τέτοια είδη: α)   χαλαρή, όχι σφιχτά δεμένη  και

β) σφιχτοδεμένη και ενισχυμένη με σύρμα (τα κοτσάνια αφαιρούνται και αντικαθίστανται με ειδικό σύρμα ανθοδετικής), ελαφρύτερη και με εύκολη λαβή.


Και στα 2 είδη, τα κοτσάνια τυλίγονται με μια όμορφη κορδέλα από μετάξι, βελούδο ή οργάντζα και με καρφίτσες με πέρλες. 




2. Μικρή ανθοδέσμη, μπουκέτο

Μικρή στρογγυλή δεσμίδα από άνθη και χόρτα, που περιέχει πολύ πράσινο, δεμένη σε μεταλλική ή γυάλινη κωνική λαβή βικτωριανού στυλ.
Έχει επανέλθει στη μόδα, με την προσθήκη κορδέλας από οργάντζα ή μετάξι.



Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: